onsdag 9. september 2015

FILIPPA K

Denne uken ser vi nærmere på Filippa K, som er et av merkene våre på Frøken Pedersen.
Filippa K er et klesmerke som ble lansert i 1993 av Filippa Knutsson og Patrik Kihlborg. Det er et svensk merke, og fra første stund har visjonen til Filippa K vært klar; det skal være plagg med lang holdbarhet, de skal inneholde gode kvaliteter, og gi mulighet for at man skal kunne kombinere plaggene med hva man ellers har i klesskapet. Klærne til Filippa K blir verdsatt av kvinner som ønsker seg den perfekte basisgarderoben. Et hovedfokus til Filippa K, er å få produksjonen av plaggene til å være så bærekraftige som mulig. De bruker ofte tencel i plaggene, som erstatter en del av bomullen. I produksjonen av tencel benyttes det mye mindre vann enn med bomull, -noe som sparer naturen for unødig bruk av vannressursene. Tencel er slitesterkt og gir plaggene et luksuriøst utseende ettersom det er en tanke tyngre enn bomull, og veves i tettere tråder. Ellers inneholder klærne til Filippa K naturlige stoffer som ull og silke og skinn.

Filippa K engasjerer seg i flere organisasjoner som fremmer bærekraftig utvikling. De har også åpnet noen butikker i Sverige der det er mulig å "lease",(låne), klær istedetfor å kjøpe de. Dette mener de er med på å fremme gjenbruk. De ønsker også å få levert tilbake brukte Filippa K plagg, slik at de kan brukes i ny produksjon. På denne måten viser Filippa K at de tar ansvaret for miljøet på alvor.


Når det gjelder høstens kolleksjon, finner du alltid basisvarene i fargene hvitt, grått, sort og blått. For høsten har de også fargene grønn, rosa og beige. Denne høsten finner vi inspirasjon fra etterkrigstiden med lange kåper og store slag, kjoler og skjørt med lengder under knærne og tykk strikk i grønt. 


Visste du at..? 

I august i år vant Filippa K den prestisjetunge prisen Gullknappen. I begrunnelsen fra juryen heter det at Filippa K, gjennom å utvikle, foredle og forvalte en stil synonymt med mote, har bevist at konsekvent og holdbart engasjement lønner seg i lengden.
Vi gratulerer!

Du finner høstens Filippa K-kolleksjon her:
Frøken Pedersen nettbutikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar